Welke verzekeringen zijn belangrijk of zelfs verplicht voor een VvE?
Een opstalverzekering is altijd verplicht. Bij sommige VvE’s is ook een WA-verzekering (ofwel aansprakelijkheidsverzekering) verplicht.
Een opstalverzekering is altijd verplicht. Bij sommige VvE’s is ook een WA-verzekering (ofwel aansprakelijkheidsverzekering) verplicht.
Ja, dankzij de Wet Verbetering VvE mag een VvE sinds 2018 geld lenen. Bijvoorbeeld wanneer onderhoud nodig is, maar er onvoldoende geld in het reservefonds is. Of wanneer u uw gebouw wilt verduurzamen. In de wet staat niet vastgelegd waarvoor de VvE geld mag lenen. Is in uw splitsingsakte het modelreglement van 2017 opgenomen? Dan…
Om geldige besluiten te kunnen nemen, moet minstens de helft van het totaalaantal stemmen aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de vergadering. Alleen voor VvE’s met een modelreglement 2006 geldt deze quorum-eis niet. Dan moet de meerderheid van de uitgebrachte stemmen (helft +1) vóór stemmen. Voor bepaalde besluiten is wel een groter quorum vereist, zoals twee…
Op uw VvE Portaal op Twinq kunt u makkelijk favoriete pagina’s instellen. Rechtsboven op elke pagina ziet u een pijltje voor terugkeren naar de vorige pagina én een sterretje staan. Als u op het sterretje klikt, dan verschijnt de ‘tegel’ van die pagina voortaan ook aan de rechterkant op uw homepage. U komt dan met…
Een quorum is het minimumaantal stemmen dat nodig is om een stemprocedure als geldig te kunnen beschouwen. Als het quorum niet wordt behaald, dan is een tweede vergadering nodig. In deze tweede vergadering kunnen besluiten genomen worden zonder dat het quorum behaald hoeft te worden.
Elke VvE is wettelijk verplicht om een reservefonds te hebben. Met dit fonds kunt u de kosten voor groot onderhoud betalen. Bijvoorbeeld het schilderwerk of het vervangen van het dak. Het reservefonds moet op een aparte bankrekening staan op naam van de VvE. Sinds 1 januari 2018 geldt de wet Verbetering functioneren Verenigingen van Eigenaars.…
U moet voor de 1e van elke maand uw VvE-bijdragen betalen. Op uw VvE Portaal op Twinq kunt u zien wat uw maandelijkse VvE-bijdrage is. U kunt daar ook alle openstaande bedragen en al uw betalingen bekijken. Bent u te laat? Eerst sturen we een herinnering. Vergeet u dan alsnog te betalen? Dan krijgt u een…
Dat komt waarschijnlijk door een storing bij de hydrofoor. Bij een water- of stroomstoring kan de hydrofoor automatisch uitgeschakeld worden. Daardoor kunnen de hoogste verdiepingen in het gebouw een lage waterdruk of geen water hebben. Een storing of problemen met de hydrofoor kunt u melden via telefoonnummer 030 – 60 03 930, via uw VvE…
Met een ongevallenverzekering zorgt de VvE dat leden die zich vrijwillig inzetten voor de VvE verzekerd zijn tijdens bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden. De verzekering dekt alleen schade die leden oplopen tijdens werkzaamheden voor de VvE. Deze verzekering is niet verplicht. VvE Metea kan u verzekeringsadvies geven: bekijk alvast de dienstenwijzer VvE Metea Verzekeringen, mail naar verzekeringen@vvemetea.nl of…
De verplichte opstalverzekering dekt geen schade aan glas. Dat kan wel met een aanvullende glasverzekering. VvE Metea kan u verzekeringsadvies geven: bekijk alvast de dienstenwijzer VvE Metea Verzekeringen, mail naar verzekeringen@vvemetea.nl of bel naar 030 – 60 03 930.