Voor de duurzame VvE

Ideeën en plannen omzetten in actie; de VvE duurzaamheidscoach van VvE Metea
Onze VvE duurzaamheidscoach Dimitry Zwaay (foto) biedt ondersteuning en begeleiding aan VvE’s die serieuze stappen willen zetten rondom het besparen van energie, het opwekken van duurzame energie en allerlei andere duurzaamheidsthema’s (denk ook aan laadpalen en zonnepanelen). Graag geven we een eerste introductie in de wereld van verduurzaming en mogelijke routes en stappen om doelen daadwerkelijk te kunnen bepalen en behalen. De duurzaamheidscoach weet als geen ander welke externe partijen en adviseurs namens de VvE te benaderen en begrijpt hoe financiering en bijvoorbeeld subsidies in de praktijk werken. De duurzaamheidscoach vormt als het ware een team met het bestuur en betreffende VvE-manager van uw VvE.

Samenwerking met de juiste externe duurzaamheidspartner
VvE Metea werkt samen met een aantal specialistische duurzaamheidspartners en organisaties die als adviseur en procesbegeleider ingezet kunnen worden. Tijdens dit proces blijft onze duurzaamheidscoach uw VvE dus graag (onder)steunen door mee te denken, het bestuur te adviseren en het proces verder te regisseren en faciliteren. Als coach en ‘duurzaamheidsversneller’ voeren we, na een korte telefonische kennismaking, eerst een (verhelderende)kennismakingsgesprek waarin de mogelijkheden en vervolgtrajecten in hoofdlijnen besproken worden en leggen we vervolgens, indien gewenst, de verbinding met bovengenoemde externe partijen.

 

Meer weten?
Neem contact op voor meer informatie: mail naar endura@vvemetea.nl  of bel naar 030 – 60 03 939. De kosten voor het inzetten van de duurzaamheidscoach kunt u vinden op onze tarievenpagina.

In 2050 moeten alle bestaande gebouwen in Nederland energieneutraal zijn. In een energieneutrale woning maakt u geen gebruik van aardgas. Energie wordt opgewekt door zonne-energie, windenergie, bio-warmte of aardwarmte. Daarnaast is een duurzame woning bijvoorbeeld ook goed geïsoleerd, zodat geen energie verloren gaat. Verduurzaming vraagt dus veel van een VvE: u moet een hoop sparen, berekenen en doen in uw complex. Onze duurzaamheidscoach laat u hierbij graag op professionele wijze adviseren door één van onze externe duurzaamheidspartners. Zij geven het overzicht met concrete stappen, het kostenplaatje en het terugverdienpotentieel. Kiest u voor zonnepanelen, zonneboilers of warmtepompen? Hoe makkelijk kan uw complex van het gas af? En is aansluiting op stadsverwarming mogelijk? U kunt aardgasvrij wonen, een Bijna EnergieNeutraal Gebouw (BENG) worden of helemaal energieneutraal worden en uw energiegebruik zelf opwekken en kiezen voor Nul-Op-De-Meter (NOM). Kleiner starten met energiebesparing kan ook. U kunt investeren in betere isolatie en installaties, zoals verwarming, ventilatie en verlichting, zuiniger maken. De mogelijkheden voor verduurzaming zijn dus bijna oneindig en dat maakt het vaak ingewikkeld voor VvE’s en individuele eigenaren.