De VvE-beheerder blogt

Onze VvE-beheerders delen graag slimme tips en handige inzichten uit de dagelijkse VvE-praktijk.

3 tips voor onbezorgd wonen in 2024

Met het einde van het jaar in zicht en de feestdagen voor de deur, is het tijd om stil te staan bij de goede voornemens voor het nieuwe jaar. Misschien wilt u meer bewegen of gezonder eten. Maar wist u dat een relatief makkelijk voornemen is om even stil te staan bij de bescherming van…

Lees verder!

Hoe start je als VvE-manager?

Het werk van een VvE-manager is erg afwisselend. De ene dag ben je de voorzitter van een VvE-vergadering, de volgende dag stel je de jaarrekening op. Ondertussen zorg je dat de ontstopper bij het ene VvE-complex langsgaat, de elektricien bij het andere en klop je aan bij VvE-leden die hun VvE-bijdragen niet op tijd betalen.…

Lees verder!

Fijn aan boord bij VvE Metea

Regelmatig hebben we nieuwe VvE-managers nodig om alle VvE’s die bij ons in beheer zijn, de tijd en professionele aandacht te geven die ze van ons mogen verwachten. Al vanaf dag één werken we aan de kennis van onze nieuwe collega’s. Als talentmanager ontvang ik nieuwe collega’s op kantoor in Nieuwegein en vertel ze over…

Lees verder!

‘Plotseling’ en ‘onvoorzien’

Het kan zomaar gebeuren: de standleiding is kapot. Deze leiding vormt het hart van de riolering in een flatgebouw, want alle afvoerleidingen komen uit op een standleiding. Die voert vervolgens al het afvalwater van bewoners per verdieping af. Wanneer zo’n leiding kapot is, heeft u een probleem. Dat kan stankoverlast zijn, maar het kan ook…

Lees verder!

Werken voor een VvE: niet lullen, maar poetsen!

Eigenlijk had ik geen idee wat een VvE-manager allemaal doet toen ik bij VvE Metea solliciteerde. Dit veranderde algauw toen ik eenmaal deze titel mocht dragen: het werk van een VvE-manager is veel breder dan je in eerste instantie zou verwachten. Voordat ik bij VvE Metea werd aangenomen, werkte ik in de online marketing. Onwijs…

Lees verder!

Klok vooruit (of achteruit)? Check de bewegende delen!

Het einde van de winter is in zicht, de klok is inmiddels weer een uur vooruit gegaan. Dit jaar volg ik het advies van mijn collega Heije Hilvers. Hij zegt namelijk: Klok voor- of achteruit? Loop dan alle bewegende delen in de woning na. En hij heeft groot gelijk. Want wie periodiek alle ramen, deuren,…

Lees verder!

Hoe houd je grootschalig onderhoud betaalbaar?

Eerder dit jaar kwam er een nieuwe VvE bij ons binnen. Zoals gebruikelijk lichten we dan eerst alles door aan de hand van een lijst met 90 onderdelen, van de splitsingsakte en de bouwkundige staat tot aan de onderhoudscontracten en het spaargeld van de VvE. Zo weten we precies wat de stand van zaken is…

Lees verder!

Heerlijk van een leien dakje!

Als je je gebouw goed wilt onderhouden, dan komt daar nogal veel bij kijken. Hoe ziet het schilderwerk eruit? Hoe staan de gevels erbij? Misschien moet je wel je entree verbouwen om het gebouw rolstoeltoegankelijk te maken. Of werkt de intercom niet meer naar behoren. Allemaal zaken waar je als VvE best wat hulp bij…

Lees verder!

Groeien mét kwaliteit: ook met het persoonscertificaat

We zijn ambitieus bij VvE Metea. We doen nu het VvE-beheer voor zo’n 600 VvE’s door heel Nederland en dat moeten er 800 worden in 2022. Da’s een enorme groei, maar tegelijk willen we niet inboeten aan kwaliteit. We hechten aan korte lijntjes met onze VvE’s, willen er 24/7 zijn en deskundig advies op maat…

Lees verder!

Eert uw vrijwilligers!

Een VvE draait op vrijwilligers. Als het meezit, ten minste. Er zitten vrijwilligers in het bestuur, in de duurzaamheidscommissie, de technische commissie, de groencommissie… En al die vrijwilligers zijn hard nodig. Zonder hun onbezoldigde inbreng wordt het lastig om je complex goed te beheren en te behouden. Laat staan om het toekomstbestendig te maken. Vrijwilligheid…

Lees verder!