Voor een professioneel VvE-bestuur

Het bestuur van een Vereniging van Eigenaars (VvE) is eindverantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van een gebouw. Daarvoor moet u als bestuurslid weten hoe een VvE werkt, maar ook bijvoorbeeld financiële en bouwkundige stukken kunnen interpreteren – ook als u deze taken heeft uitbesteed aan een VvE-beheerder.

Via VvE Metea is het mogelijk een op maat gemaakte workshop te volgen. Met plezier stellen we voor u een programma samen met thema’s en onderwerpen die u interesseren of waarbij u bijvoorbeeld extra hulp kunt gebruiken. Denk hierbij aan juridische en financiële aspecten, maar ook bouwkundige aspecten en bijvoorbeeld het thema duurzaamheid en de VvE.  Het voordeel van een op maat gemaakte workshop via VvE Metea is de directe vertaling naar uw dagelijkse praktijk. We brengen dus niet alleen theorie, maar spitsen ons toe op uw situatie en behoefte op dat moment op basis van voorbeelden, situaties en vragen die u zelf aandraagt.

Meer weten? Neem contact op voor meer informatie en een op maat gemaakte offerte: mail naar vve@vvemetea.nl of bel naar 030 – 60 03 939.

Daarnaast zijn er flink wat organisaties die theoretische en juridische cursussen geven aan (nieuwe) bestuurders van VvE’s, zo verwijzen we u graag door naar:

VvE Belang: E-learning: verantwoord VvE Bestuur (klik hier)
In deze online module wordt u meegenomen in de fundamentele basis kennis met betrekking tot VvE. De module is onderverdeeld in drie verschillende hoofdblokken, namelijk juridisch, technisch en financieel. Het is aan u welke onderwerpen u wilt doorlopen.

VvE Belang: Vakopleiding Beheer & Bestuur (klik hier)
Bij het beheer en het bestuur van een VvE komt heel wat kijken. Zonder goede basis op juridisch, bouwkundig en financieel gebied is een goed beheer en bestuur niet mogelijk. De belangen bij een goed beheer zijn echter groot, niet alleen op de korte termijn, maar zeker ook op de lange termijn. Daarom biedt VvE Belang al sinds jaar en dag een gedegen vakopleiding aan over VvE Beheer en Bestuur.

Rijssenbeek: cursus voor (particuliere) bestuurders van VvE’s (klik hier)
Na deelname aan deze cursusavond komt u in de uitoefening van uw bestuurstaken beslagen ten ijs. Centraal staan de vergadering van eigenaars, taken en bevoegdheden van o.a. het bestuur, nietigheid en vernietigbaarheid van besluiten, de inhoud van aannemings- en onderhoudsovereenkomsten, en de eerste aanpak van overlast. De nadruk ligt op het bespreken van valkuilen en het geven van praktische tips.
De cursus wordt gegeven in een kleine groep ten kantore van Rijssenbeek Advocaten.