Met het einde van het jaar in zicht en de feestdagen voor de deur, is het tijd om stil te staan bij de goede voornemens voor het nieuwe jaar. Misschien wilt u meer bewegen of gezonder eten. Maar wist u dat een relatief makkelijk voornemen is om even stil te staan bij de bescherming van de eigen woning en het appartementencomplex? Ga daarom na: heeft u uw verzekeringen op orde? Als uw assurantieadviseur geef ik drie handige verzekeringstips – waar we u graag bij helpen:

 

Tip 1: Check de opstalverzekering

Elke VvE heeft een opstalverzekering voor zaken die horen bij het gebouw of die gemeenschappelijk eigendom zijn. Denk aan de gasleidingen of het metselwerk. Gebeurt daar wat mee? Dan kunt u de VvE-verzekering daarvoor inschakelen. Maar niet elke opstalverzekering dekt hetzelfde of is voldoende dekkend. Want misschien heeft u de badkamer grondig verbouwd, de keuken lekker uitgebreid of een mooie parketvloer laten aanleggen, terwijl de standaard in het appartementencomplex laminaat is. Dat is niet altijd voldoende gedekt in de opstalverzekering van de VvE onder het zogenoemde eigenarenbelang. In dat geval kunt opnemen in uw eigen inboedelverzekering. Zo is uw gloednieuwe keuken ook verzekerd als daar wat onvoorziens gebeurt.

Bekijk ook: Wat valt er onder de opstalverzekering en wat onder de inboedelverzekering?

 

Tip 2: Sluit een abonnement voor schadeclaims af

Natuurlijk kunt u als VvE altijd VvE Metea inschakelen voor het afhandelen van schadeclaims. En dat kan slim zijn, want daar kan best veel tijd in zitten. Bij waterschade kunnen bijvoorbeeld meerdere appartementen betrokken zijn, moet de oorzaak direct worden aangepakt en kan de schade nog maanden aanhouden. Dan is het fijn dat u kunt vertrouwen op de expertise van VvE Metea. Wij zorgen dat de juiste acties worden ondernomen, de claim wordt ingediend en, wanneer de verzekering een bedrag uitkeert, de kosten zo snel mogelijk worden vergoed. Voor die afhandeling via VvE Metea betaalt u een vergoeding.

Heeft uw VvE een groot appartementencomplex? Of is het gebouw wat ouder? Dan is de kans op meerdere schadeclaims doorheen het jaar best groot. In dat geval raden we aan een schadeclaimabonnement bij VvE Metea af te sluiten. Daarmee handelen wij voor één bedrag per jaar alle schadeclaims van uw VvE af en voorkomt u dat uw per schadeclaim een vergoeding aan VvE Metea moet betalen voor de afhandeling. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met uw VvE-manager.

 

Tip 3: Milieuschadeverzekering en zonnepanelen! 

Heeft uw VvE zonnepanelen? Dan is wellicht de milieuschadeverzekering voor uw VvE interessant. Bij een milieuschadeverzekering denken veel mensen aan asbestdeeltjes, maar per 1 januari 2024 valt schade door zonnepanelendeeltjes ook onder de dekking. U kunt hierbij denken aan glasdeeltjes die in de omgeving verspreid worden door brand bij uw gebouw. Ook als een naastgelegen pand door brand zonnepanelendeeltjes verspreid en dit komt op de grond van de VvE, is dit ook verzekerd op de milieuschadeverzekering van de VvE. Heeft uw VvE of een pand in de buurt zonnepanelen op het dak? Overweeg dan een Milieuschadeverzekering af te sluiten. Dat kan natuurlijk via VvE Metea.

 

Samen met Alyssa Vlok is Gaby Reule nieuw op de afdeling Assurantiën. Alyssa doet de schadeafhandelingen en Gaby verdiept zich, onder begeleiding van Miranda Agterberg, in de verzekeringspolissen. Ze volgt momenteel een opleiding om alle benodigde verzekeringsdiploma’s te behalen voor de AFM-vergunning van VvE Metea. Daardoor mag ze bemiddelen in en adviseren over schadeverzekeringen – dat kan vrijwel geen andere VvE-beheerder.