Het werk van een VvE-manager is erg afwisselend. De ene dag ben je de voorzitter van een VvE-vergadering, de volgende dag stel je de jaarrekening op. Ondertussen zorg je dat de ontstopper bij het ene VvE-complex langsgaat, de elektricien bij het andere en klop je aan bij VvE-leden die hun VvE-bijdragen niet op tijd betalen. Kortom: als VvE-manager wordt veel van je gevraagd. Daarom zorgt VvE Metea voor een goed begin met fijne begeleiding. Drie kersverse VvE-managers vertellen over hun eerste ervaringen.

 

Ibrahim Boulaayoun, werkt sinds december 2022 bij VvE Metea

“Vanuit een bijbaantje bij Albert Heijn ben ik doorgegroeid naar manager. Ik had het erg naar mijn zin bij de Albert Heijn, maar het was na 14 jaar tijd om mijn horizon te verbreden. Maar waar dat dan zou moeten zijn, daar was ik nog niet over uit. Een kennis wees mij op de vacature van VvE-manager. Na twee gesprekken wisten we aan beide kanten dat het een match was; dit is een baan met enorm veel afwisseling en klantcontact. Dat past bij me. Ik ben zelf nooit lid geweest van een VvE, dus ik had geen idee wat er allemaal bij een VvE kwam kijken. Gelukkig heeft VvE Metea daar Q-classes voor. Tijdens de eerste weken leer je zo alles over VvE’s. Bijvoorbeeld over de financiële en juridische aspecten, maar ook over hoe besluiten tot stand komen in een VvE. Het leukste vind ik om liquiditeitsprognoses te maken. Naarmate de tijd vordert, krijg ik steeds meer VvE’s in mijn portefeuille, dit brengt weer een andere dynamiek met zich mee wat het werk nooit saai maakt. Hoewel ik een kantoorsetting niet gewend was, voel mij echt thuis bij VvE Metea. Iedereen is heel behulpzaam en bekommert zich om elkaar. Je staat er nooit alleen voor. Door de afwisseling, begeleiding, maar ook de actieve personeelsvereniging én het feit dat ik na 40 uur werken nog energie over heb, weet ik dat ik de juiste overstap heb gemaakt.”

 

Gaby Reule, werkt sinds december 2022 bij VvE Metea

“Ik heb bij de Kruidvat gewerkt, de kappersopleiding gedaan, bij een opticien gewerkt, in de horeca en als assistent-bedrijfsleider bij de Action. Dus ik heb van alles gedaan, maar nu heb ik eindelijk een baan gevonden die ik echt leuk vind! Ik vind afwisseling heel fijn en houd van uitdagingen. Daarvoor ben ik bij VvE Metea aan het juiste adres. Hier krijg ik diverse verantwoordelijkheden en volop vrijheid als VvE-manager. Ik kan relaties opbouwen met bestuursleden, zaken uitpluizen tot op het bot en dingen voor elkaar krijgen die echt wat betekenen voor VvE-leden. Dus ik heb goede contacten, krijg waardering en vind voldoening in mijn werk. Én ik ben niet fysiek gesloopt na een dag werken, dus ik merk ook een verschil in mijn privéleven. In april vorig jaar ben ik gestart als VvE-manager. Eerst bij een andere VvE-beheerder, maar ik ben overgestapt naar VvE Metea. Daar werd ik in het diepe gegooid, maar bij VvE Metea word je stap voor stap in het vak begeleid via de Q-classes – die iedereen hier periodiek blijft volgen zodat je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen. Het meest bijzondere vind ik het enorme vertrouwen dat je krijgt. Zo mag ik na een halfjaar al een externe opleiding volgen om mezelf te specialiseren in verzekeringen en polisbeheer, wat ik super interessant vind. Een geweldige kans!”

 

Jordi Jupijn, werkt sinds januari 2022 bij VvE Metea

“Het duurt bijna een jaar voordat je alle facetten van een VvE leert kennen. Dat had ik echt tevoren niet ingeschat. Hiervoor werkte ik al jaren in de retail en ik had wel in een appartementencomplex gewoond met een VvE, maar echte ervaring op dit vlak had ik niet. Dus het was nogal een ommezwaai toen ik bij VvE Metea begon. Dat vond ik wel spannend, maar het was eigenlijk meteen leuk. Nu denk ik zelfs ‘misschien had ik dit wel eerder moeten gaan doen’. Want werkelijk geen dag is hetzelfde, het werk is nooit gedaan en VvE Metea voelt echt als een fijn familiebedrijf, heel professioneel en tegelijk heel laagdrempelig. Je start hier met Q-classes, een soort opleidingsprogramma in het eerste jaar zodat je kennis opdoet over de administratie, financiën, bouwtechnische zaken en verzekeringen van een VvE. Die geven een goede basis. Het leuke is dat die lessen worden gegeven door je collega’s, dus je leert meteen het bedrijf kennen. Periodiek krijg je ook opfrislessen, dus dan volg je ook lessen met collega’s die hier al langer werken. Het voelt hier alsof je in een warm bad stapt; je bent meteen thuis. Daar zorgen ze goed voor. Iedereen helpt graag en je kunt nooit te veel vragen stellen. Echt super dat je zo in het VvE-zadel wordt geholpen.”