Regelmatig hebben we nieuwe VvE-managers nodig om alle VvE’s die bij ons in beheer zijn, de tijd en professionele aandacht te geven die ze van ons mogen verwachten. Al vanaf dag één werken we aan de kennis van onze nieuwe collega’s. Als talentmanager ontvang ik nieuwe collega’s op kantoor in Nieuwegein en vertel ze over ons opleidingsprogramma en talentteam. Bij die ontvangst krijg ik vaak verbaasde reacties: “Dit is echt uniek.” Ook nieuwe collega’s die eerder als VvE-beheerder hebben gewerkt, kunnen dit opleidingstraject enorm waarderen. Het valt op dat VvE Metea voelt als een familiebedrijf, maar ook een echte kennisorganisatie is. Al jaren wordt onze medewerkerstevredenheid gewaardeerd met een 8, iets waar we erg blij mee zijn!

Een aantal collega’s is met VvE Metea in aanraking gekomen omdat ze in het bestuur van hun VvE zaten. Ze vonden het werken met VvE Metea en de inhoud van het vak zo leuk, dat ze de overstap maakten naar werken als VvE-beheerder. Bij ons begin je al meteen met een aantal VvE’s onder je beheer. Dan merk je al snel dat er veel meer bij dit vak komt kijken dan je op voorhand zou inschatten. Daarom is ons opleidingsprogramma zo belangrijk. We hebben het zo aangepakt, dat je in één jaar de theoretische kant van het vak van onze eigen specialisten leert kennen. Bijvoorbeeld op het vlak van verzekeringen, bouwtechnische zaken en administratie. Zo krijg je kennis uit eerste hand en leer je meteen het team van VvE Metea beter kennen.

In het inwerk- en opleidingstraject is er aandacht voor alle procedures die we mede aan de hand van onze SKW-erkenning hebben opgesteld. In ons Handboek VvE-beheer bij VvE Metea hebben we de hele jaarcyclus met alle tussenstappen beschreven. Op die manier kunnen nieuwe collega’s het grote geheel blijven zien, zonder te verdwalen in wat er dagelijks op hun pad komt.

Ondertussen krijg je als nieuwe VvE-beheerder vanuit het talentteam een jaar lang de nodige dagelijkse begeleiding. In het begin intensief, later bouwen we dit af. Daarnaast bespreek je elke week in teamverband een uitdaging die je bent tegengekomen. Zo leun je op én leer je van elkaar. En we zien dat deze aanpak werkt; onze nieuwe collega’s worden verwelkomd in een warm bad, we hebben in relatief korte tijd enthousiaste en deskundige VvE-beheerders en we zien weinig verloop in ons team – en die vastigheid kunnen onze VvE’s ook waarderen!

Wilma Kiers is VvE-beheerder in hart en nieren. Voordat ze in 2008 bij VvE Metea ging werken, was ze VvE-manager bij een woningcorporatie in Ede. Als talentmanager zorgt ze dat nieuwe collega’s in korte tijd uitgroeien tot professionele VvE-beheerder.