Voor bewoners in complexen met blokaansluitingen was het lang onduidelijk hoe compensatie is stijgende energielasten vorm zou krijgen. Het huidige prijsplafond sluit namelijk niet goed aan bij dit soort huishoudens. Bij blokaansluitingen is er geen sprake van individuele energiecontracten per woning, men betaald een voorschot voor gas, warmte en of elektriciteit. Voor VvE’s was het dus lang wachten op meer duidelijkheid, tot nu!

Het kabinet heeft met spoed gewerkt aan een regeling om ook deze groep te helpen met de hoge energieprijzen. Inmiddels is de regeling ‘Tijdelijke Tegemoetkoming Blokaansluitingen (TTB)’ gepubliceerd. Klik hier om de regeling te openen. Vanaf 25 april is het mogelijk om de subsidieregeling aan te vragen. VvE beheerders, waaronder VvE Metea, spelen een belangrijke rol bij het aanvragen, indienen en verwerken van de subsidieaanvragen en uiteindelijke tegemoetkomingen. Op 20 april jl. hebben VvE Belang en VGM NL een webinar voor VvE beheerders georganiseerd waarin wij geïnformeerd zijn over onder andere de reikwijdte van de regeling, de aanvraagprocedure, de wijze van verrekening van de subsidie en allerlei andere belangrijke zaken waarbij wij maar ook VvE’s en bewoners binnen VvE’s rekening mee moeten houden.

Voor beheerders staat dus een enorme klus te wachten in de komende periode. Om deze reden is binnen VvE Metea direct een werkgroep benoemd om hiermee aan de slag te gaan en het werk voor VvE’s volledig uit handen te nemen.
Alle besturen van VvE’s met een blokaansluiting hebben wij op 3 mei deze brief verzonden. Naast alle besturen gaan we in de week van 15 t/m 19 mei aanstaande ook alle individuele eigenaren rechtstreeks benaderen en informeren. Alle informatie en de antwoorden op de meest gestelde vragen komen ook op de website van VvE Metea te staan (duidelijk te vinden via de homepage). Via blokaansluiting@vvemetea.nl  kunt u ons nu al benaderen voor alle mogelijke vragen en opmerkingen.

Voor meer informatie verwijzen we u graag ook naar de website van VvE Belang.