2020 is een absoluut feestjaar voor VvE Metea. We bestaan zelf 25 jaar en vierden dat met een geweldige Jubileummarkt. Binnenkort vieren we nóg een feestje, want Miranda Agterberg van de afdeling Assurantiën én Gerda de Bruin van de receptie werken beiden al 12,5 jaar bij VvE Metea!

Vis in het water

“Ik ben vaak de eerste persoon die je spreekt of ziet als je naar VvE Metea belt of bij ons langskomt”, vertelt Gerda de Bruin trots. “En dat ben ik al 12,5 jaar! Veel mensen die bij VvE Metea werken, zijn getipt door vrienden of familie. Ik ook; mijn dochter werkte hier 12,5 jaar terug en zij vroeg destijds of ik haar baan wilde overnemen. Een week later werd ik al door mijn dochter ingewerkt. Heel bijzonder én gezellig. En dat is het werk bij VvE Metea na 12,5 jaar nog steeds.” In die tijd heeft Gerda natuurlijk een hoop kennis opgedaan over de VvE-wereld. Maar VvE-beheerder worden? Dat is niet voor haar. “Daarvoor is het werk dat ik doe veel te leuk. Bovendien voel ik mij achter de receptie als een vis in het water.”

Spin in het web

Bij de receptie rinkelt de telefoon de hele dag door. Continu lopen er mensen langs en regelmatig komen ook mensen van buiten. “Het is een roerige bedoeling”, zegt Gerda. “We krijgen bijvoorbeeld bezoek van VvE’s en van leveranciers die sleutels komen ophalen. Dat vele contact met verschillende mensen vind ik erg leuk. Ik ben een soort spin in het web van VvE Metea en breng mensen met elkaar in contact. Bovendien ben ik niet de enige achter de receptie. Ik ben onderdeel van het ondersteuningsteam en doe samen met mijn collega’s ook financieel en administratief werk. In totaal zijn we met 9 man en we doen het werk met z’n allen. Het werk is leuk, de collega’s zijn gezellig en de sfeer bij VvE Metea is heel open en fijn.”

Eigen functie en afdeling creëren

Ook Miranda Agterberg is onderdeel van het ondersteuningsteam. Bijzonder is dat zij 12,5 jaar terug haar eigen functie en afdeling Assurantiën opzette. “12,5 jaar terug ging de inmiddels algemeen directeur Nadine Reniers met zwangerschapsverlof. Ik zou tijdelijk een deel van haar werk overnemen. In die tijdelijke periode heb ik het verzekeringswerk opgepakt, ik had immers altijd in de verzekeringen gewerkt. Zo is de afdeling Assurantiën ontstaan. Ik ben de volledige afdeling en houd mij bezig met polisbeheer, schades, taxaties; eigenlijk alles wat verzekeringen te maken heeft.”

Druk én gezellig

Miranda behaalde haar verzekeringsdiploma’s waardoor VvE Metea een AFM-vergunning heeft – en daardoor mag bemiddelen in en adviseren over schadeverzekeringen. “Het is best bijzonder dat een VvE-beheerder als VvE Metea dat kan en doet. Maar wel fijn voor VvE’s, want er is een heel pakket aan verzekeringen dat je als VvE kunt afsluiten”, vertelt ze. “Wat is dan handig? Daarover kan ik adviseren. Vroeger mocht ik alleen offertes doorsturen, nu kan ik met het bestuur samenzitten en meedenken welk aanbod echt het beste is.”
Het vakgebied van Miranda verandert voortdurend. “Dat vind ik heel leuk, want ik kan en moet voortdurend bijleren. Bij VvE Metea ben ik zeker op mijn plek. Het is een leuk, warm bedrijf, waar iedereen altijd klaarstaat om de ander te helpen.”