In februari versturen we weer de opgave van de VvE-reserves m.b.t. de aangifte inkomstenbelasting. Dit betekent dat alle eigenaren die op 1 januari 2020 eigenaar waren van een appartementsrecht deze opgave per mail ontvangen.

Deze informatie is van belang, aangezien dit aandeel in de onderhoudsreserve van de VvE moet worden meegenomen in de berekening van het vermogen dat belast wordt in box 3 zo stelt de wetgever. Meer informatie hierover kunt u nalezen op de site van de Belastingdienst of op de site van VVE Belang:

Extra praktische informatie voor eigenaren

In de afgelopen jaren heeft de Belastingdienst voor u het invullen van de belastingaangifte steeds makkelijker gemaakt. U kunt uw aangifte digitaal versturen. Bovendien zijn de meeste van uw gegevens vooraf ingevuld door de Belastingdienst. Dat scheelt u veel tijd. De meeste mensen maken al gebruik van deze vooraf ingevulde aangifte. Maar nog niet iedereen. De Belastingdienst krijgt de gegevens voor de vooraf ingevulde aangifte in januari en februari van instanties als werkgevers, gemeenten en banken. Daarom is de vooraf ingevulde aangifte pas vanaf maart beschikbaar. Door het verschuiven van de aangifteperiode naar maart en april, kunnen nog meer mensen gebruikmaken van de vooraf ingevulde aangifte. U hebt dan 2 maanden de tijd om uw aangifte te controleren en eventueel aan te vullen. Doe aangifte vanaf 1 maart en voor 1 mei.

Uw aangifte 2020 moet bij de Belastingdienst binnen zijn voor 1 mei 2021.

Ook beschikbaar via Twinq

Eigenaren kunnen ook op het VvE Portaal hun aandeel in het reservefonds zelf opzoeken (ook van voorgaande jaren). U logt in op het VvE Portaal, gaat in het Menu naar MIJN PAGINA en dan drukt u op het tegeltje MIJN AANDEEL RESERVEFONDS en selecteert het juiste belastingjaar (2020). Daar ziet u ook een knop om direct de brief te downloaden die naar u gestuurd is (tevens te vinden onder het tegeltje MIJN CORRESPONDENTIE).