Wij sturen de opgave van uw aandeel in het reservefonds van de VvE in (de tweede helft) van de maand februari, indien u eigenaar was van een appartement op 1 januari 2023.

De werkwijze van de belastingdienst is m.i.v. 2015 gewijzigd: u kunt pas vanaf 1 maart uw aangifte doen; de afgelopen jaren heeft de belastingdienst het invullen van de belastingaangifte steeds makkelijker gemaakt. De belastingdienst krijgt de gegevens voor de vooraf ingevulde aangifte in januari en februari van instanties als werkgevers, gemeenten en banken. Daarom is de vooraf ingevulde aangifte pas vanaf maart beschikbaar. Door het verschuiven van de aangifteperiode naar maart en april, kunnen nog meer mensen gebruikmaken van de vooraf ingevulde aangifte. U hebt dan 2 maanden de tijd om uw aangifte te controleren en eventueel aan te vullen. Uw aangifte 2023 moet bij de belastingdienst binnen zijn voor 1 mei 2024.

Omdat u pas aangifte kunt doen vanaf 1 maart verstuurt VvE Metea de opgave in de maand februari 2024 aan alle VvE leden waarvan een mailadres in ons bestand bekend is. Indien uw e-mailadres niet bekend is, dan kunt u de opgave bekijken op het VvE Portaal, daar staat deze ook weergegeven. Een telefonisch verzoek om de opgave per post toe te sturen is ook mogelijk vanaf 26 februari 2024.