Wist u dat wij bij VvE Metea heel veel verschillende handleidingen hebben die u wegwijs kunnen maken bij bijvoorbeeld een lekkage of hoe u moet inloggen op het VvE Portaal? Uiteraard kunt u altijd contact opnemen met uw VvE Manager, maar er zijn natuurlijk altijd zaken die u wellicht, met een klein beetje hulp van ons, makkelijk zelf kunt oplossen!

Dit moet u weten over onze handleidingen

Zoals hierboven al aangegeven gaat er natuurlijk niets boven een prettig contact met uw VvE Manager, maar niet alles is een VvE kwestie waardoor u soms ook aangewezen bent op uw eigen kennis en kunde. Veel eigenaren denken vaak bij een lekkage in de badkamer ‘bel het bestuur of de VvE Manager’.

Zo krijgen wij  meldingen als: ‘er is een lekkage in de douche, kunnen jullie een loodgieter sturen’. Lekkages in de douche worden 9 van de 10 keer veroorzaakt door bijvoorbeeld een verouderde kitlaag welke de verantwoordelijkheid is van de eigenaar en niet van de VvE. Op dit soort momenten kan een handleiding een mooie uitkomst bieden. Voordat u onnodige kosten maakt, is het altijd goed om eerst zelf te kijken wat het probleem kan zijn, wellicht kunt u deze namelijk ook zelf oplossen en scheelt u dit een hoop geld!

Onze handleidingen zijn met zorg opgesteld en bevatten heel vaak bijna alle antwoorden op veel gestelde vragen. In 20 jaar tijd hebben we veel vragen kunnen verzamelen en hierop de handleidingen kunnen samenstellen. Handleidingen hebben we overigens niet alleen voor lekkages in de badkamer of keuken, maar voor heel veel zaken. Onderstaand een opsomming van onze handleidingen:

  • Handleiding inloggen VvE Portaal (eigenaar)
  • Handleiding beoordelen facturen (bestuur)
  • Handleiding lekkage opsporen via lekdetectie (eigenaar)
  • Handleiding cv leiding lekkage opsporen (eigenaar)
  • Handleiding Kascommissie (kascommissieleden)
  • Handleiding declaratie of factuur indienen via VvE Portaal (bestuur)
  • Handleiding voorkomen en oplossen verstoppingen (eigenaar)

Via de volgende link komt u op de pagina waar alle handleidingen te vinden zijn: Handleidingen en instructievideo’s

De oplossing bij veel voorkomende problemen

De handleiding is een handig middel om snel bijvoorbeeld de oorzaak van een lekkage vast te stellen of om u te helpen bij het inloggen op uw VvE Portaal, het vervangt uiteraard niet het contact met uw VvE Manager: hij of zij helpt u graag bij alle vragen waar u geen antwoord op kon vinden in onze handleiding!