Voor de verduurzaming van uw complex kunt u als VvE gebruikmaken van speciale leningen en subsidies. Bij sommige gemeenten kunt u als VvE bijvoorbeeld een Duurzaamheidslening aanvragen.

Bij het Nationaal Energiebespaarfonds (NEF) kunt u ook een VvE Energiebespaarlening aanvragen. Met deze lening kunt u energiebesparende maatregelen in of aan het appartementencomplex direct laten uitvoeren, zonder uw reserveringen hiervoor te gebruiken. De lening is minimaal € 25.000 en maximaal € 5 miljoen en het rentepercentage is afhankelijk van de looptijd van de lening. Om in aanmerking te komen, moet uw VvE uit minimaal tien appartementsrechten bestaan.

VvE Metea kan voor u onderzoeken welke financieringsmogelijkheden het beste passen bij de mogelijkheden voor uw complex. Met de aanvullende dienst Endura stelt onze duurzaamheidsadviseur een Energie Besparing Advies op en krijgt u advies over slimme verduurzamingsacties. Ook krijgt u hulp bij het vinden en aanvragen van financiering en subsidies en worden de werkzaamheden door VvE Metea begeleid.