nieuwsbrief header 21
facebook twitter youtube linkedin 
U kijkt naar de derde VvE Metea Nieuwsbrief van 2021! Wederom hebben we ons best gedaan de nieuwsbrief te voorzien van zoveel mogelijk praktische en interessante artikelen waardoor er altijd iets tussen staat wat u aanspreekt en in de praktijk kunt gebruiken. Graag verwijzen we u ook naar ons vergaderprotocol n.a.v. de aangescherpte maatregelen rondom het Coronavirus.

We wensen u veel leesplezier met deze nieuwsbrief en hopen u snel weer te zien!
calamiteitenteam van VvE Metea

Calamiteitenteam VvE Metea in actie!

Tijdens de grote storm in juni vloog in Tiel bij een flatgebouw het dak eraf. Ook bij het gebouw ernaast was er flink wat schade. Gelukkig schoot het calamiteitenteam van VvE Metea gelijk in actie. In nog geen week tijd waren beide daken gerepareerd en konden bewoners weer veilig naar huis – en had de verzekeraar al deels de schade voorgeschoten. “Eén van de bewoners bedankte ons nog na afloop”, vertelt VvE-manager Dimitry Zwaaij. “Want wat als we er niet waren geweest?”

Lees snel verder over deze grote calamiteit in Tiel
Legionella nieuw

Legionella en zorgplicht van de VvE


Bij veel VvE’s die in ons beheer zijn is het onderwerp 'legionella' opgenomen in het onderhoudsvoorstel onder Gebouw en Veiligheid. Om de drinkwaterkwaliteit in een gebouw gezond te houden stelt de drinkwaterwet technische eisen aan de installatie en de bouw van het drinkwatersysteem. Daarnaast is de eigenaar van een drinkwatersysteem verplicht om aan te kunnen tonen dat het drinkwater dat zij leveren betrouwbaar en veilig is. Er wordt verwacht dat zij die kwaliteit waarborgen, door maatregelen te nemen die mogelijke gevaren in drinkwater voorkomen.
De VvE heeft hierin dus een zorgplicht.

Lees meer over legionella en de zorgplicht van de VvE

Update over Rookmelders


In de vorige nieuwsbrief schonken we al aandacht aan nieuwe verplichtingen rondom rookmelders per 1 juli 2022.

We vinden het belangrijk om hier opnieuw informatie over te verstrekken, vooral omdat het naast de eigen woning ook van invloed is op de VvE!
Rookmelder
Vanaf 1 juli 2022 is het namelijk verplicht om in iedere woning in Nederland rookmelders op te hangen. Deze verplichting bestaat al langer voor nieuwbouwhuizen, maar de regelgeving gaat ook voor bestaande bouw gelden. Bij brand vallen de meeste slachtoffers door het inademen van rook. Het invoeren van deze nieuwe regel heeft als doel het redden van levens.

Alle bouwlagen van een woning dienen te zijn voorzien van een rookmelder. Daarnaast moeten ook besloten ruimtes waar een vluchtroute doorheen loopt, zijn voorzien van een rookmelder. En dit vraagt aandacht van de VvE.

Klik hier voor meer informatie
Matthy nieuwsbrief nieuw

De VvE-beheerder blogt:
Werken voor een VvE: niet lullen maar poetsen!

Matthy van Rooijen is sinds 2020 VvE-manager bij VvE Metea. Ze houdt van goede koffie en mooie verhalen en werkte eerder als socialmedia-expert. Eigenlijk had ze geen idee wat een VvE-manager allemaal doet toen ze bij VvE Metea solliciteerde. In de laatste 'De VvE-beheerder blogt' geven we Matthy het woord waarin ze onder andere toegeeft dat het werk van een VvE-manager veel breder is dan je in eerste instantie zou verwachten.

Lees de blog van Matthy van Rooijen

De klant vertelt:

Binnen drie maanden hadden we ons SKW-certificaat op zak”

Een SKW-certificaat garandeert een deskundige VvE-beheerder met bewezen kennis van zaken. Maar wist u dat u ook als VvE een SKW-certificering kunt behalen?
Uitreiking SKW certificaat
Daarmee maakt uw VvE een betrouwbare indruk en vergroot uw VvE de verkoopkansen van de individuele appartementen. VvE Hart van Houten heeft onlangs haar SKW-certificaat behaald. “Wij hebben bewezen dat we onze spullen op orde hebben”, zegt VvE-voorzitter Marion Engelaer.

Lees het verhaal van VvE Hart van Houten
Kat op radiator

Zorg goed voor uw cv-water


Om de CO2-uitstoot te verminderen, doen we in Nederland al heel veel: we maken werk van extra, nieuwe of betere isolatie en installaties. De meeste woningen en blokverwarmingssystemen gebruiken al efficiënte HR-ketels. Ook worden volop leidingen, radiatoren, radiatorkranen aangepast, verplaatst of vernieuwd. Toch wordt er nog vaak iets over het hoofd gezien in die verduurzamingsslag: het cv-water. En dat is niet slim.

Lees meer in het nieuwe artikel van onze duurzaamheidsadviseur Jeroen Kwant
energie

Energielabel en de VvE


Sinds 1 januari 2021 is er een nieuw energielabel. Voor het aanvragen van dit energielabel komt een energieadviseur aan huis om de woning op te nemen, waarna een uitgebreide rapportage volgt over de energieprestatie van de woning. Een energielabel is 10 jaar geldig ongeacht of deze opgesteld is volgens de nieuwe of oude methode.

Ook al is het aanvragen van een energielabel een individuele kwestie, de VvE kan hier een belangrijke rol bij spelen. VvE Metea heeft de kennis en kunde om benodigde informatie samen te stellen en aan te leveren in de vorm van een Duurzaamheidsdossier.

Klik hier voor meer informatie deze nieuwe dienstverlening
Mail

Terugdringen van papierwerk


Naast het aanbieden van diensten rondom het verduurzamen van uw VvE speelt dit thema ook binnen onze organisatie en kantoor zelf een belangrijke rol. Eén van de activiteiten om hier invulling aan te geven is het terugdringen van papierwerk en post. Met andere woorden, we digitaliseren graag!

Om deze reden sturen we u onze correspondentie het liefste per e-mail in plaats van post. Via uw VvE portaal op Twinq (klik hier), per mail (vve@vvemetea.nl) of per telefoon (030-6003939) kunt u uw mailadres aan ons doorgeven om voortaan alles digitaal te ontvangen. Mocht u liever alles per post blijven ontvangen dan kan dit natuurlijk ook.

Tip: het is ook mogelijk om standaard alles per mail te ontvangen en ons te contacten als u alleen iets specifieks per post wilt ontvangen. Denk hierbij aan vergaderstukken, een kort verzoek is voldoende en het wordt direct per post naar u verstuurd.

Verantwoord vergaderen


  Vanaf 1 juli wonen medewerkers van VvE Metea weer beperkt vergaderingen bij en vanaf medio september worden de meeste vergaderingen zelfs weer fysiek georganiseerd.

  VvE Metea heeft hanteert een protocol verantwoord vergaderen (geactualiseerd per 15 november jl.), klik hier.
  adults-agenda-brainstorming-1451449
  Instructiefilm Twinq digitaal vergaderen

  Toekomst digitaal vergaderen


  In verband met het Covid-19 (Corona) virus is het sinds het voorjaar van 2020 mogelijk en toegestaan om op digitale wijze de ledenvergaderingen van VvE’s te voeren.

  In dit artikel blikken we vooruit en leest u meer over digitaal vergaderen.

  We're hiring!

   VvE Metea is een bruisend en groeiend bedrijf, dat voortdurend op zoek is naar nieuwe collega’s! Per 1 januari, dus zo goed als per direct, zoeken we een nieuwe VvE-manager!

   klik hier voor de vacature
   VvEMetealogo250
   Femke

   Maak kennis met onze receptioniste Femke!


   In september is Femke Creutzburg het ondersteuningsteam komen versterken in de functie van receptioniste. Hierdoor is ze onder andere het eerste aanspreekpunt voor onze gasten en staat ze met haar collega's iedereen telefonisch te woord.

   Veel succes en werkplezier Femke!

   Educa workshops

    Er zijn enkele plekken vrijgekomen voor onze workshops op 15 november (de bouwkundige aspecten) en 24 november (Endura – verduurzamen van uw VvE) aanstaande!

    Voor de workshop 'de financiële aspecten' op 8 december kan ook nog aangemeld worden.

    Lees meer over Educa
    Workshop

    Check onze handige video's

    Schermafbeelding 2020-06-23 om 12.15.33
    Twinq voor leden def
    Instructiefilm Twinq digitaal vergaderen
    Nieuw-pand-metea-aangepast-dec2017

    Heeft u ons nodig?

    Gebruik uw VvE Portaal
    Alle informatie is voor u beschikbaar via uw VvE Portaal op Twinq.

    Mail ons
    vve@vvemetea.nl (algemene vragen)
    storingen@vvemetea.nl (storingen)
    admin@vvemetea.nl (administratieve vragen)

    Of bel ons via 030-6003939
    Voor storingen kunt u 24/7 bij ons terecht.
    nieuwsbrief header 22
    facebook twitter youtube linkedin 
    U ontvangt deze e-mail omdat u voor de VvE Metea nieuwsbrief bent ingeschreven. Daardoor ontvangt u eelk kwartaal nieuws en handige informatie over VvE's en de diensten van VvE Metea.
    Vaker op de hoogte blijven? Klik dan hierboven op onze socials!

    Indien u in de toekomst geen nieuwsbrief van VvE Metea meer wilt ontvangen, dan kunt u zich afmelden via de link onderaan deze nieuwsbrief.